Održana druga Fem4Forest radionica na temu Komunikacijske vještine

U sklopu projekta „Šume u rukama žena“ (Fem4Forest) 26. rujna 2022. održana je druga radionica na temu Komunikacijske vještine. Radionice se organiziraju sklopu trening programa koji se provodi kao jedna od aktivnosti sukladno Nacionalnom akcijskom planu. Online radionicu su organizirali Hrvatska komora inženjera šumarstva i drvne tehnologije i Hrvatski savez udruga privatnih šumovlasnika, a vodila ju je predavačica Maja Kragol iz DECATRIA poslovanja koje se bavi poslovnim savjetovanjem, treninzima osobnog razvoja i poslovnih vještina te coachingom.

Maja Kragol iza sebe ima dugogodišnje iskustvo u prenošenju znanja kroz edukacije i treninge iz tema marketinga, timskog rada te komunikacijskih vještina. Na samom početku istaknula je važnost cjeloživotnog obrazovanja i kontinuiranog unaprjeđenja „soft skills-a“ kao bitnim alatom za uspješnu karijeru.

Na radionici su sudjelovale 42 osobe iz različitih dijelova šumarskog sektora.

Fokus ove druge održane radionice bio je na komunikacijskim vještinama koje su, kako je istaknula Maja, baza za unapređenje svih drugih vještina.

Sudionici su na interaktivnoj radionici imali priliku:
• Usvojiti pravila i metode uspješne komunikacije
• Razumjeti značaj emocionalne inteligencije u komunikaciji
• Naučiti komunikacijske stilove i primjenu pravog stila
• Usvojiti tehnike za zahtjevnu komunikaciju

Projekt „Šume u rukama žena“ za cilj ima osnažiti sudionice šumarskog sektora putem podizanja svijesti o ravnopravnosti te stvaranjem prilika gdje će šumarske stručnjakinje imati priliku proširiti svoj spektar znanja te time napredovati u karijeri.

Na sljedećoj radionici fokus će biti na razvijanju osobnih vještina i podizanju samopouzdanja. Pratite službene stranice projektnih partnera za više informacija koje ćemo podijeliti uskoro.

 

Gospodarstvo

Oko 24% šumskih površina u Hrvatskoj u privatnom je vlasništvu, što podrazumijeva više od 660.000 hektara diljem zemlje, a privatne šume godišnje generiraju stotine radnih mjesta.

Gospodarski potencijali su mnogo veći, no ograničeni su sadašnjim zakonodavstvom kojim se grubo ograničava konzumacija privatnog vlasništva nad šumama.

Zajednica

Privatna šumska zemljišta osiguravaju društvene i ekološke koristi za sve građane.

Zapravo, privatne šume pružaju, gdje je to dopušteno, nevjerojatne mogućnosti za rekreaciju na otvorenom, uz različite aktivnosti, poput planinarenja, ribolova, razgledavanja divljih životinja, biciklizma i kampiranja.

Okoliš

S biološkog i ekološkog stajališta, stanje šuma u Hrvatskoj jedno je od najboljih u Europi.

Kao ponosni upravitelji privatnih šumskih zemljišta, članovi Saveza ulažu značajne napore i pažnju kako bi uravnotežili gospodarske, ekološke i društvene obveze za buduće generacije.