Konferencija „Šume u rukama žena – da, bavimo se šumarstvom!“

Pri kraju projekta „Šume u rukama žena“ (Fem4Forest) pozivamo Vas da nam se pridružite na međunarodnoj konferenciji: Šume u rukama žena – da, bavimo se šumarstvom!

Konferencija će se održati 17.11.2022. (uz terenski posjet 18.11.2022.) u hotelu KOMPAS, Bled, Slovenija.

Glavni ciljevi međunarodne konferencije je:
• prikazati ulogu žena u sektoru šumarstva danas
• predstaviti nove metode osnaživanja žena kako bi bile vidljivije u sektoru šumarstva
• predstaviti primjere dobre prakse
• i pokazati kako žene mogu biti bolje povezane i organizirane na međunarodnoj razini.

Konferenciju organizira partnerstvo Fem4Forest, a okupit će govornike iz različitih zemalja i profesija. Želimo napraviti prostor za rasprave i aktivno sudjelovanje. Vjerujemo da nas učenje jedni od drugih čini jačima i željeli bismo podijeliti svoja iskustva s vama.

Događaj će biti organiziran uživo, dijelom i kao hibridni događaj. Službeni jezik bit će engleski. Detaljan program konferencije slijedi.

Službeni plakat konferencije

Sudjelovanje je moguće bez naknade, uz prethodnu registraciju na poveznici: prijava

Prijave traju do 10.11.2022. godine.

Za više informacije o projektu možete posjetiti službenu stranicu projekta: https://www.interreg-danube.eu/approved-projects/fem4forest

#fem4forest #dannubeconnects #forestsinwomenshands

 

Gospodarstvo

Oko 24% šumskih površina u Hrvatskoj u privatnom je vlasništvu, što podrazumijeva više od 660.000 hektara diljem zemlje, a privatne šume godišnje generiraju stotine radnih mjesta.

Gospodarski potencijali su mnogo veći, no ograničeni su sadašnjim zakonodavstvom kojim se grubo ograničava konzumacija privatnog vlasništva nad šumama.

Zajednica

Privatna šumska zemljišta osiguravaju društvene i ekološke koristi za sve građane.

Zapravo, privatne šume pružaju, gdje je to dopušteno, nevjerojatne mogućnosti za rekreaciju na otvorenom, uz različite aktivnosti, poput planinarenja, ribolova, razgledavanja divljih životinja, biciklizma i kampiranja.

Okoliš

S biološkog i ekološkog stajališta, stanje šuma u Hrvatskoj jedno je od najboljih u Europi.

Kao ponosni upravitelji privatnih šumskih zemljišta, članovi Saveza ulažu značajne napore i pažnju kako bi uravnotežili gospodarske, ekološke i društvene obveze za buduće generacije.