Objavljen video u sklopu projekta Fem4Forest

Kao jedna od aktivnosti u sklopu kampanje podizanja svijesti o rodnoj ravnopravnosti koja ima za cilj osvijestiti ciljne skupine i širu javnost o važnosti ravnopravnosti žena i muškaraca u kompanijama, u obitelji te sustavu obrazovanja, objavljen je video koji možete pogledati na poveznici:

Video je nastao u sklopu projekta “Šume u rukama žena” (Fem4Forest) koji uključuje 14 partnera iz 10 zemalja dunavske regije. Dina je dijete iz obitelji šumara, ambiciozna, predana i otvorena za izazove. U videu ona predstavlja svoju zemlju i njezinu šumsku baštinu, naglašavajući važnost sudjelovanja žena u sektoru šumarstva razvijanjem novih mogućnosti karijere i stalnim poboljšanjem uloge i jednakosti žena u šumarskoj industriji, ciljajući samo najbolje. Autorica videa je Dina Kiš.

Kampanja podizanja svijesti provodi se prema Nacionalnom akcijskom planu koji je izrađen u sklopu provedbe projekta “Šume u rukama žena”.
Za više informacije o projektu možete posjetiti službenu stranicu projekta: https://www.interreg-danube.eu/approved-projects/fem4forest

#fem4forest #dannubeconnects #forestsinwomenshands

Gospodarstvo

Oko 24% šumskih površina u Hrvatskoj u privatnom je vlasništvu, što podrazumijeva više od 660.000 hektara diljem zemlje, a privatne šume godišnje generiraju stotine radnih mjesta.

Gospodarski potencijali su mnogo veći, no ograničeni su sadašnjim zakonodavstvom kojim se grubo ograničava konzumacija privatnog vlasništva nad šumama.

Zajednica

Privatna šumska zemljišta osiguravaju društvene i ekološke koristi za sve građane.

Zapravo, privatne šume pružaju, gdje je to dopušteno, nevjerojatne mogućnosti za rekreaciju na otvorenom, uz različite aktivnosti, poput planinarenja, ribolova, razgledavanja divljih životinja, biciklizma i kampiranja.

Okoliš

S biološkog i ekološkog stajališta, stanje šuma u Hrvatskoj jedno je od najboljih u Europi.

Kao ponosni upravitelji privatnih šumskih zemljišta, članovi Saveza ulažu značajne napore i pažnju kako bi uravnotežili gospodarske, ekološke i društvene obveze za buduće generacije.