Poziv za sudjelovanje na konferenciji „Šume u rukama žena – korijenje i rast za budućnost“

Ne propustite priliku za sudjelovanje na konferenciji „Šume u rukama žena – korijenje i rast za budućnost“ koja će se održati uživo od 26. do 28. svibnja 2022. u prostorima WALDCAMPUS Austria u Traunkirchenu, Gornja Austrija.

WALDCAMPUS Austria najveći je i najmoderniji centar kompetencija za šumarstvo u Europi i trenutno se u njemu nalazi se centar za obuku u šumarstvu, šumarska škola te šumarska zadruga. Ponuda edukacije je raznolika te nudi jednodnevne radionice za osobe zainteresirane za šume i šumarstvo sve do školske edukacije za šumarske stručnjake koje traju do dvije godine.

Cilj konferencije je:
• predstaviti dosadašnje rezultate projekta Fem4Forest i aktivnosti koje su planirane za 2022. godinu u sklopu projekta.
• ojačati i produbiti međunarodno umrežavanje,
• nadograditi na rezultate konferencije koja je održana 2021.
• razviti konkretne mjere koje pomažu ženama da steknu jače uporište u šumarskom sektoru

Konferencija se financira iz proračuna projekta Fem4Forest, od strane udruge žena u šumarstvu „Forstfrauen“ i sponzora. Sudjelovanje na konferenciji, uključujući izlet brodom i vožnju autobusom na izlete, je besplatno.

Troškove smještaja (uključujući doručak) snose sami sudionici, a za obroke se naplaćuje doprinos sudionika u iznosu od 50 € koji se plaća na licu mjesta.
Registrirati se možete na poveznici

 

Gospodarstvo

Oko 24% šumskih površina u Hrvatskoj u privatnom je vlasništvu, što podrazumijeva više od 660.000 hektara diljem zemlje, a privatne šume godišnje generiraju stotine radnih mjesta.

Gospodarski potencijali su mnogo veći, no ograničeni su sadašnjim zakonodavstvom kojim se grubo ograničava konzumacija privatnog vlasništva nad šumama.

Zajednica

Privatna šumska zemljišta osiguravaju društvene i ekološke koristi za sve građane.

Zapravo, privatne šume pružaju, gdje je to dopušteno, nevjerojatne mogućnosti za rekreaciju na otvorenom, uz različite aktivnosti, poput planinarenja, ribolova, razgledavanja divljih životinja, biciklizma i kampiranja.

Okoliš

S biološkog i ekološkog stajališta, stanje šuma u Hrvatskoj jedno je od najboljih u Europi.

Kao ponosni upravitelji privatnih šumskih zemljišta, članovi Saveza ulažu značajne napore i pažnju kako bi uravnotežili gospodarske, ekološke i društvene obveze za buduće generacije.