Javna prezentacija operacija 8.5.1. i 8.5.2. za vlasnike šume

Udruga privatnih šumovlasnika Čabar poziva sve vlasnike i posjednike šuma te zainteresiranu javnost, na prezentaciju šumarskih mjera iz programa ruralnog razvoja:

OPERACIJA 8.5.1. KONVERZIJA DEGRADIRANIH ŠUMSKIH SASTOJINA I ŠUMSKIH KULTURA

OPERACIJA 8.5.2. USPOSTAVA I UREĐENJE POUČNIH STAZA, VIDIKOVACA I OSTALE MANJE INFRASTRUKTURE.

Prezentacija će se održati u četvrtak, 4. lipnja 2020., s početkom u 19 sati u Gradskoj vijećnici grada Čabra, Narodnog oslobođenja 1.

Prijave se zaprimaju na brojeve telefona 098 407 527 (S. Lakota), 098 908 3502 (M. Popović) i 098 715 663 (V. Jašarević).

Više informacija dostupno na poveznicama: www.ups-cabar.hr i www.facebook.com/UPSCabar

Gospodarstvo

Oko 24% šumskih površina u Hrvatskoj u privatnom je vlasništvu, što podrazumijeva više od 660.000 hektara diljem zemlje, a privatne šume godišnje generiraju stotine radnih mjesta.

Gospodarski potencijali su mnogo veći, no ograničeni su sadašnjim zakonodavstvom kojim se grubo ograničava konzumacija privatnog vlasništva nad šumama.

Zajednica

Privatna šumska zemljišta osiguravaju društvene i ekološke koristi za sve građane.

Zapravo, privatne šume pružaju, gdje je to dopušteno, nevjerojatne mogućnosti za rekreaciju na otvorenom, uz različite aktivnosti, poput planinarenja, ribolova, razgledavanja divljih životinja, biciklizma i kampiranja.

Okoliš

S biološkog i ekološkog stajališta, stanje šuma u Hrvatskoj jedno je od najboljih u Europi.

Kao ponosni upravitelji privatnih šumskih zemljišta, članovi Saveza ulažu značajne napore i pažnju kako bi uravnotežili gospodarske, ekološke i društvene obveze za buduće generacije.