Radionica o komunikacijskim vještinama

U sklopu trening programa koji se provodi kao jedna od aktivnosti sukladno Nacionalnom akcijskom planu izrađenom kroz projekt „Šume u rukama žena“, održat će se radionica na temu komunikacijskih vještina (predavačica: Maja Kragol, Decatria).

Radionica će se održati online, 26. rujna 2022. (ponedjeljak), od 12:00 do 15:00 sati.

Sudjelovanje je moguće bez naknade, uz prethodnu registraciju: https://lnkd.in/dVMXGvVW

Za više informacije o projektu možete posjetiti službenu stranicu projekta: https://www.interreg-danube.eu/approved-projects/fem4forest

#fem4forest #dannubeconnects #forestsinwomenshands

Gospodarstvo

Oko 24% šumskih površina u Hrvatskoj u privatnom je vlasništvu, što podrazumijeva više od 660.000 hektara diljem zemlje, a privatne šume godišnje generiraju stotine radnih mjesta.

Gospodarski potencijali su mnogo veći, no ograničeni su sadašnjim zakonodavstvom kojim se grubo ograničava konzumacija privatnog vlasništva nad šumama.

Zajednica

Privatna šumska zemljišta osiguravaju društvene i ekološke koristi za sve građane.

Zapravo, privatne šume pružaju, gdje je to dopušteno, nevjerojatne mogućnosti za rekreaciju na otvorenom, uz različite aktivnosti, poput planinarenja, ribolova, razgledavanja divljih životinja, biciklizma i kampiranja.

Okoliš

S biološkog i ekološkog stajališta, stanje šuma u Hrvatskoj jedno je od najboljih u Europi.

Kao ponosni upravitelji privatnih šumskih zemljišta, članovi Saveza ulažu značajne napore i pažnju kako bi uravnotežili gospodarske, ekološke i društvene obveze za buduće generacije.