Rezultati projekta Fem4Forest

Na samom završetku projekta „Šume u rukama žena“ (Fem4Forest) predstavljamo vam rezultate koje smo ostvarili u prethodne dvije i pol godine sudjelovanja u provedbi projekta. Provedeno opsežno istraživanje, kampanja podizanja svijesti te organizirane trening radionice za podizanje liderskih, komunikacijskih i osobnih vještina samo su neke od aktivnosti ostvarene u Fem4Forest projektu.

U posljednjem letku prikazani su svi ostvareni ciljevi i lekcije naučene iz projekta, od kojih je svakako najvažniji osnažen položaj žena u šumarskom sektoru. Put do veće jednakosti spolova biti će uključen i u aktivnosti „Hrvatske udruge žena u šumarstvu“ koja je osnovana u sklopu Fem4Forest projekta.

#fem4forest #forestsinwomenshands #dannubeconnect

Gospodarstvo

Oko 24% šumskih površina u Hrvatskoj u privatnom je vlasništvu, što podrazumijeva više od 660.000 hektara diljem zemlje, a privatne šume godišnje generiraju stotine radnih mjesta.

Gospodarski potencijali su mnogo veći, no ograničeni su sadašnjim zakonodavstvom kojim se grubo ograničava konzumacija privatnog vlasništva nad šumama.

Zajednica

Privatna šumska zemljišta osiguravaju društvene i ekološke koristi za sve građane.

Zapravo, privatne šume pružaju, gdje je to dopušteno, nevjerojatne mogućnosti za rekreaciju na otvorenom, uz različite aktivnosti, poput planinarenja, ribolova, razgledavanja divljih životinja, biciklizma i kampiranja.

Okoliš

S biološkog i ekološkog stajališta, stanje šuma u Hrvatskoj jedno je od najboljih u Europi.

Kao ponosni upravitelji privatnih šumskih zemljišta, članovi Saveza ulažu značajne napore i pažnju kako bi uravnotežili gospodarske, ekološke i društvene obveze za buduće generacije.