U Austriji održan peti partnerski sastanak projekta “Šume u rukama žena“

Peti partnerski sastanak projekta „Šume u rukama žena“ održan je u WALDCAMPUS Austria u Traunkirchenu, 26. svibnja, u organizaciji austrijskih partnera Centar za treninge u šumarstvu Pichl i Nowa. Događaj je organiziran kao hibridni event, uz sudjelovanje uživo partnera iz Austrije, Slovenije, Bavarske, BiH, Ukrajine i Rumunjske dok su ostali partneri sudjelovali preko Zoom platforme.

Sastanak je organiziran s ciljem evaluacije i planiranja sljedećih aktivnosti na projektu s obzirom da predstoji posljednjih šest mjeseci projekta.

Aktivnosti koje se aktivno provode u sklopu projekta su kampanja podizanja svijesti te organizacija trening programa koji će pomoći ženama u unaprjeđenju vještina vođenja i komunikacije te podizanja samopouzdanja kako bi lakše napredovale u karijeri i zauzele vodeće pozicije u šumarskom sektoru. Trening programi će se odviti ove godine, a više informacija kako se prijaviti za sudjelovanje bit će uskoro dostupne na ovim stranicama. Za više informacije o projektu možete posjetiti službenu stranicu projekta.

Tagovi: #fem4forest #dannubeconnects #forestsinwomenshands

 

Gospodarstvo

Oko 24% šumskih površina u Hrvatskoj u privatnom je vlasništvu, što podrazumijeva više od 660.000 hektara diljem zemlje, a privatne šume godišnje generiraju stotine radnih mjesta.

Gospodarski potencijali su mnogo veći, no ograničeni su sadašnjim zakonodavstvom kojim se grubo ograničava konzumacija privatnog vlasništva nad šumama.

Zajednica

Privatna šumska zemljišta osiguravaju društvene i ekološke koristi za sve građane.

Zapravo, privatne šume pružaju, gdje je to dopušteno, nevjerojatne mogućnosti za rekreaciju na otvorenom, uz različite aktivnosti, poput planinarenja, ribolova, razgledavanja divljih životinja, biciklizma i kampiranja.

Okoliš

S biološkog i ekološkog stajališta, stanje šuma u Hrvatskoj jedno je od najboljih u Europi.

Kao ponosni upravitelji privatnih šumskih zemljišta, članovi Saveza ulažu značajne napore i pažnju kako bi uravnotežili gospodarske, ekološke i društvene obveze za buduće generacije.