U Češkoj održan šesti partnerski sastanak projekta “Šume u rukama žena“

Šesti partnerski sastanak projekta „Šume u rukama žena“ održan je u Pragu u organizaciji Šumarskog fakulteta Agronomskog sveučilišta. Sastanak je organiziran kao hibridni u kojemu su uživo sudjelovali partneri iz Austrije, Slovenije, Bavarske, BiH, Ukrajine, Hrvatske, Češke, Srbije i Rumunjske dok su ostali partneri sudjelovali preko Zoom platforme. Sastanak je organiziran s ciljem evaluacije i planiranja završnih aktivnosti na projektu.

Aktivnosti koje aktivno provodimo u sklopu projekta su kampanja podizanja svijesti te organizacija trening programa koji će pomoći ženama u unaprjeđenju vještina vođenja i komunikacije te podizanja samopouzdanja kako bi lakše napredovale u karijeri i zauzele vodeće pozicije u šumarskom sektoru.

Za više informacije o projektu možete posjetiti službenu stranicu projekta: https://www.interreg-danube.eu/approved-projects/fem4forest

#fem4forest #dannubeconnects #forestsinwomenshands

Gospodarstvo

Oko 24% šumskih površina u Hrvatskoj u privatnom je vlasništvu, što podrazumijeva više od 660.000 hektara diljem zemlje, a privatne šume godišnje generiraju stotine radnih mjesta.

Gospodarski potencijali su mnogo veći, no ograničeni su sadašnjim zakonodavstvom kojim se grubo ograničava konzumacija privatnog vlasništva nad šumama.

Zajednica

Privatna šumska zemljišta osiguravaju društvene i ekološke koristi za sve građane.

Zapravo, privatne šume pružaju, gdje je to dopušteno, nevjerojatne mogućnosti za rekreaciju na otvorenom, uz različite aktivnosti, poput planinarenja, ribolova, razgledavanja divljih životinja, biciklizma i kampiranja.

Okoliš

S biološkog i ekološkog stajališta, stanje šuma u Hrvatskoj jedno je od najboljih u Europi.

Kao ponosni upravitelji privatnih šumskih zemljišta, članovi Saveza ulažu značajne napore i pažnju kako bi uravnotežili gospodarske, ekološke i društvene obveze za buduće generacije.