Vladimir Hunjet ponovno izabran za predsjednika UPŠ Klen Klenovnik

Na izbornoj sjednici Skupštine UPŠ Klen Klenovnik za predsjednika je ponovo izabran Vladimir Hunjet koji udrugu vodi od osnivanja 2009. godine.

Udruga ima 35 članova, a svoje aktivnosti provodi kroz projekte održavanja šumskih prometnica te edukaciju članova za koje svake godine organizira stručnu ekskurziju. Udruga sudjeluje i na svim aktivnostima civilnog društva na području podupire općine Klenovnik koja je prepoznala doprinos udruge cijeloj lokalnoj zajednici te financijski podupire rad udruge.

Udruga aktivno sudjeluje u radu i provedbi zajedničkih projekata s drugim udrugama članicama Saveza udruga privatnih šumovlasnika Varaždinske županije i Hrvatskog saveza udruga privatnih šumovlasnika.

Gospodarstvo

Oko 24% šumskih površina u Hrvatskoj u privatnom je vlasništvu, što podrazumijeva više od 660.000 hektara diljem zemlje, a privatne šume godišnje generiraju stotine radnih mjesta.

Gospodarski potencijali su mnogo veći, no ograničeni su sadašnjim zakonodavstvom kojim se grubo ograničava konzumacija privatnog vlasništva nad šumama.

Zajednica

Privatna šumska zemljišta osiguravaju društvene i ekološke koristi za sve građane.

Zapravo, privatne šume pružaju, gdje je to dopušteno, nevjerojatne mogućnosti za rekreaciju na otvorenom, uz različite aktivnosti, poput planinarenja, ribolova, razgledavanja divljih životinja, biciklizma i kampiranja.

Okoliš

S biološkog i ekološkog stajališta, stanje šuma u Hrvatskoj jedno je od najboljih u Europi.

Kao ponosni upravitelji privatnih šumskih zemljišta, članovi Saveza ulažu značajne napore i pažnju kako bi uravnotežili gospodarske, ekološke i društvene obveze za buduće generacije.