Pojačanje u HSUPŠ – zaposlena asistentica na projektu Fem4Forest

Na nedavno objavljenom natječaju za radno mjesto Projektni asistent/ica, nakon detaljne selekcije kandidata, za novog člana tima Hrvatskog saveza udruga privatnih šumovlasnika odabrana je Irina Suša.

Irina je magistra inženjerstva urbanog šumarstva, zaštite prirode i okoliša, a svoju profesionalnu  karijeru započeti će u našoj udruzi kao asistentica na projektu Fem4Forest ‘Šume u rukama žena’.

Projekt Fem4Forest započeo je u srpnju ove godine te kao jedan od glavnih ciljeva ima jačanje šumarskog sektora kroz povećanu uključenost i sposobnost žena, podržavajući njihovu ravnopravnu prisutnost i kompetencije na tržištu u Podunavlju.

HPSUPŠ kroz primjere dobre prakse aktivno sudjeluje u stvaranju novih radnih mjesta te otvaranju mogućnosti za aktivniju ulogu žena u šumarskoj struci putem inovativnog pristupa obrazovanju i mentorstvu.

Irina će sudjelovati u pripremi i provedbi svih projektnih aktivnosti čime će pridonijeti unapređenju rada našeg Saveza.

 

Gospodarstvo

Oko 24% šumskih površina u Hrvatskoj u privatnom je vlasništvu, što podrazumijeva više od 660.000 hektara diljem zemlje, a privatne šume godišnje generiraju stotine radnih mjesta.

Gospodarski potencijali su mnogo veći, no ograničeni su sadašnjim zakonodavstvom kojim se grubo ograničava konzumacija privatnog vlasništva nad šumama.

Zajednica

Privatna šumska zemljišta osiguravaju društvene i ekološke koristi za sve građane.

Zapravo, privatne šume pružaju, gdje je to dopušteno, nevjerojatne mogućnosti za rekreaciju na otvorenom, uz različite aktivnosti, poput planinarenja, ribolova, razgledavanja divljih životinja, biciklizma i kampiranja.

Okoliš

S biološkog i ekološkog stajališta, stanje šuma u Hrvatskoj jedno je od najboljih u Europi.

Kao ponosni upravitelji privatnih šumskih zemljišta, članovi Saveza ulažu značajne napore i pažnju kako bi uravnotežili gospodarske, ekološke i društvene obveze za buduće generacije.